Sådan laver vi rustikke bloklys

Vores rustikke bloklys er blevet mere og mere populære igennem de seneste par år. De koster det samme som vores almindelige glatte bloklys, og kan ligeledes købes i et bredt farvespektrum. De rustikke bloklys har en rå overflade, som pynter rigtig flot til diverse dekorationer, bordpynt eller andet.

Rustikke bloklys støbes i hånden

Indledningsvist klargøres formene, hvor vægerne sættes fast i midten med en holder. Imens har vi forberedt opvarmningen af paraffinen i et stort kar. Paraffinen skal varmes op til ca. 70 grader, hvilket er ca. 20 grader mindre end vores glatte bloklys. Formene fyldes op til 1 cm fra kanten.

Ved støbningen af rustikke bloklys, skal der ofte frigøres luft fra lysets midte (luftlommerne fjernes) – som gøres ved at prikke i massen. Når massen er tilpas stiv, fyldes den sidste centimeter op. Formene skal nu have lov til at stå, således at paraffinen kan blive helt stiv. Afslutningsvist tager vi bloklysene ud af formene, ved at hive i vægen – hvorefter lyset er klar til at tændes og sprede hygge.

De glatte bloklys dyppes afslutningsvist i paraffin, for at få en flot glat overflade. Dette distancere sig fra vores rustikke bloklys – hvor det naturligvis er vigtigt at bibeholde den rå overflade.

Ved Ejstrup Lys tilbyder vi også et bredt udvalg af rustikke bloklys i diverse farver. Se vores store udvalg ved at klikke her.